Om Siri

Hei

Jeg er Siri

Jeg vokste opp på Jar, rett utenfor Oslo. Etter mange år i Oslo flyttet jeg tilbake til Jar for noen få år siden, til gamle trakter, like ved mine foreldre og min søster og hennes familie. Her har jeg etablert meg med min egen lille familie, som alenemor med mine to sønner på 2 og 10 år.


Det jeg er litt kjent for, er som forfatter og som skiløper. Jeg var på landslaget i ung alder etter to gull i junior-VM i 1991. Jeg ga meg bar et par år senere, 22 år gammel.


Først dro jeg til Vermont i USA. Det var spennende og jeg ville oppleve mer av verden. Jeg studerte videre i Sør-Korea, Kenya og Mexico, før jeg var tilbake tilbake i USA, nå i California.


Til sammen ble jeg siviløkonom-MBA med en minor i design. Min første jobb etter studiene var 3 år i Accenture, så kom min første bok "Sporet fanger" som jeg trodde ble en smal bok for et idrettsbibliotek, men som førte til stor medieinteresse og jeg ble plutselig en debattant for skyggesidene i idretten i riksdekkende medier. Så fikk jeg jobb i Norad. I Norad jobbet jeg i nesten 10 år med bistand, og fikk oppleve å jobbe med bistand ved ambassadene i Malawi, Palestina og Pakistan. 


I tiden min i Norad ble jeg i en årrekke valgt som fagforeningsleder for de ansatte. Det var fint å jobbe med å bekjempe fattigdom, også å hjelpe kollegaer gjennom omstillinger.


Etter mange spennende år helt utenfor idretten, helt uten trening, gjorde jeg comeback i 2006, etter 12 år og 10 år uten trening, og var tilbake i verdenstoppen i sprint.


Å være tilbake i skimiljøet var som et eventyr. Jeg hadde savnet det i et liv så langt unna den toppidrettstilværelsen, men det livet var så fjernt og uvirkelig for meg i de årene, og skivennene mine fra den tiden var spredt over alt. Comebacket som virket umulig var virkelig mulig. Kroppen voknet til liv igjen og det samme gjorde konkurranseinstinktet. Herlig var det å fly på ski igjen og herlig å være tilbake i miljøet, og kjenne seg så velkommen tilbake etter så mange år, og etter en så åpen og ærlig fortelling i boken "Sporet fanger".


Etter comebacket på ski startet jeg skiskole, i starten alene, og etter et år også sammen med skivenner fra skimiljøet. Etter et par veldige hektiske etablerings-år i 2009-2010, har det vært så gøy. Det har også vært fleksibelt å være egen sjef og kunne jobbe hjemmefra, med korte dager utenom den hektiske skisesongen, kontakt med skivenner og masse tid til mine sønner.


Nå er det min kollega Petter som er daglig leder. Jeg er medhjelper.

 

Det er utrolig fint å være mamma til to gutter i min godt voksne alder, og for storebror og meg så har det vært en stor velsignelse å få lillebror, som jeg akkurat rakk å få før jeg fylte 50 år. Det er veldig kult, krevende ja, men det går veldig fint!